Банкова сметка

Банкова сметка:
"Първа инвестиционна банка" АД IBAN - номера с банков код FINVBGSF и банкова сметка BG38FINV915031UB067343

Плащане чрез ПОС

Сигнали за корупция

Сигнали за корупция подавайте на телефон 073 894 103 или на ел. поща адрес bdblg@wabd.bg, както и към комисията за превенция и противодействие на корупцията.

През нощта в източните райони ще спре да вали и облачността временно ще се разкъса, докато в Западна и Централна България ще се задържи дъждовно, на места със значителни количества на валежа.

Утре облачността над страната ще е значителна, на много места ще има валежи от дъжд, но вече ще са с по-малки количества. На места в Източна и Централна Северна България след обяд ще има и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Остава сравнително хладно с максимални температури между 20° и 25°.

Прогноза за опасни и особено опасни явления 

На 29 юни 2018 г. НИМХ обявява първа степен (жълт код) за опасност от значителни валежи в областите Видин, Плевен, Перник, Кюстендил, Благоевград и Пловдив за значителни количества до 25-30 л/кв.м, а в областите Монтана, Враца, Ловеч, София-област, София-град и Пазарджик е обявена втора степен (оранжев код) за опасност от значителни валежи до 35-40 л/кв.м. В източната половина на Северна България също е обявен жълт код за значителни валежи, но там валежите ще са локални, а количествата ще са до 20 л/кв.м.

Днес валежите ще продължат и ще са на много места. До сутринта в Западна и Централна България, а по­ късно през деня и на места в югоизточната половина от страната явленията ще са временно интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от север­североизток и ще отслабне, но ще има и временни усилвания с развитието на купесто­дъждовната облачност. Привечер и през нощта валежите в много райони временно ще отслабнат, на места и ще спрат. Температурите ще бъдат по­ниски от обичайните ­ максималните ще са предимно между 20° и 25°.

        Прогноза за ОПАСНИ ЯВЛЕНИЯ

За 27 юни 2018 г. НИМХ обявява предупреждение за опасни метеорологични явления в цялата страна: втора степен (оранжев код) за по­голямата част от Централна и Югоизточна България, където през втората половина от нощта срещу сряда интензивните валежи и гръмотевичните бури ще продължат. В останалата част от страната предупреждението е първа степен (жълт код) за валежи. След временно спиране на валежите през деня в сряда, в четвъртък от югозапад отново ще завали.