Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

ЦДГ №6 „Щастливо детство“ – град Благоевград съвместно с БДЗБР – Благоевград и РИОСВ – Благоевград отбеляза Денят на Земята под мотото „Да възстановим нашата планета Земя“

В истински празник се превърна инициативата на Басейнова дирекция “Западнобеломорски район“ и РИОСВ – Благоевград, посветена на Световния ден на земята – 22 април в  ЦДГ №6 „Щастливо детство“ – град Благоевград.

Децата посрещнаха представителите на двете институции облечени в дизайнерски тоалети изработени от техните родители. За изработката им са използвани отпадъчни материали, които можем да открием във всяко домакинство – найлонови торбички и чували, вестници, използвани капачки от буркани, кашони и др.

Пред децата представители на БДЗБР – Благоевград и РИОСВ – Благоевград изнесоха открит урок за Земята и нейното богатство.

Те  слушаха с интерес и отговаряха на зададените им въпроси относно как можем да помогнем на нашата планета да остане чиста, с което показаха завидни познания въпреки възрастта си. Децата споделяха как се грижат за околната среда, пестейки ток, вода, идвайки пеша или с колело на градина, с което доказаха, че възрастта не е от значение, когато става въпрос за опазването на нашата планета Земя.

В края на откритият урок децата положиха клетва с ръчички на сърцето, да пазят Земята чиста, след което символично скрепиха клетвата залепяйки изрязани отпечатъци от техните ръчички върху пана с нарисувани Земното кълбо и Дърво.