Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) ще се включи отново в доброволческата акция Wourld Cleanup Day 2023 г., която ще се проведе на 16 септември.

Тази година ще бъдат почистени терени около водни обекти в местността „Бистраците“ до река Струма, устието на река Четирка, както и около административната сграда на БДЗБР на територията на град Благоевград.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е основен партньор в инициативата „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group. Кампанията е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

11-тото издание на кампанията „Да изчистим България заедно” отново ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации, и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година кампанията, ще се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път, ще се проведе на 16 септември.

Надсловът, под който ще се проведе най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година, е „ГОТОВИ СМЕ!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. През 2023 г. именно най-малките жители на страната ни ще поведат България по пътя към опазването и по-отговорно отношение към природата, рамо до рамо със своите приятели, родители и всички нас.