Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ отбелязва световния ден на водата – 22 март 2017

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ отбелязва световния ден на водата – 22 март 2017

Каним Ви да се присъедините към двадесет и четвъртото национално честване на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА – 22 март 2017г., в отбелязването на петнадесетгодишния юбилей от създаването на басейновите дирекции, както и в честването на нашия професионален празник!
Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, с любезното домакинство на Община Сандански, както и в  партньорство с  Радио Благоевград  и Информационна агенция „Е-79“, организират честването на Световния ден  на водата, което ще се проведе на 22 март 2017г. (сряда) от 13:30 ч. на входа на парк „Свети Врач“- Сандански, под мотото  „Защо хабим водата?“.
Инициативата и тази година е насочена към подрастващите, като се цели ангажиране на вниманието на децата, провокиране тяхната любознателност и активиране на загриженост в тях към пестенето на водата. Предвижда се провеждането на множество образователни игри, с ученици от 5 до 7 клас, чрез които те да осъзнаят важността от рационалното  използване  на този ценен ресурс като отговорност  и грижа за бъдещите поколения. Програмата ще включва игрите „Воден отпечатък” и „Воден кръговрат“, музикален фестивал “Воден свят”, в който ще се изявяват вокални формации на фона на музикално изпълнение, а под формата на играта „Една рибка разказва как да пестим  водата“ ще бъдат представени  наръчници за пестене на вода.