Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

Двадесет и четвърто национално честване на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА – 22 март 2017г

Двадесет и четвърто национално честване на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА – 22 март 2017г

Двадесет и четвърто национално честване на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА – 22 март 2017г., отбелязване на петнадесетгодишния юбилей от създаването на басейновите дирекции, както и честване на нашия професионален празник.

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, с любезното домакинство на Община Сандански, както и в партньорство с  Радио Благоевград и Информационна агенция Е 79 News, организират честването на Световния ден  на водата, което ще се състои на 22 март 2017 г., сряда, от 13:30 ч., на входа на парк „Свети Врач“ в  гр. Сандански, под мотото „Защо пилеем водата?“

 

Инициативите ни и тази година са насочени към подрастващите, като целим да ангажираме вниманието на децата, да провокираме тяхната любознателност и не на последно място да активираме  у тях истинска загриженост към пестенето на водата.

На празника, заедно с учениците от основните училища в гр. Сандански, както и с многобройните гости на града ще проведем музикален фестивал “Воден свят”,  различни образователни занимания и игри, чрез които  искаме децата да осъзнаят важността от рационалното  използване  на водата – този безценен ресурс! Накрая, децата с  играта „Една рибка разказва как да пестим  водата“ ще представят изготвените от тях  наръчници за пестене на вода.

 

Професионалният празник на служителите от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ Благоевград ще бъде отбелязан с провеждане на тематичен семинар на 22 и 23 март 2017г., в гр. Сандански.