Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

Заместник – министъра на околната среда и водите г-жа Мария Ачкова поздрави гостите и служителите на БДЗБР „Западнобеломосрки район“ по повод 22 март – Световен ден на водите и 20 години от създаването на дирекцията.

Заместник-министърът на околната среда и водите Мария Ачкова се присъедини към екипа на  БД „Западнобеломорски район“ за тържественото честване на 22 март – Световния ден на водата и 20 години от създаването на дирекциите за басейново управление на водите в България.

Заместник – министъра на околната среда и водите  г-жа Мария Ачкова поздрави гостите и служителите на БДЗБР „Западнобеломорски район“ по повод 22 март – Световен ден на водите и 20 години от създаването на дирекцията. В хода на тържеството г-жа Ачкова прочете поздравителен адрес от министъра на околната среда и водите и климатичните промени – г-н Борислав Сандов и връчи на директора на БДЗБР – г-н Владимир Димитров плакет – 20 години БДЗБР.

Поздравления по повод празника БДЗБР получи от областни управители, кметове, медийни партньори и научните среди.

Поздрави бяха поднесени и от деца от Танцов клуб „Блясък“, Балетна школа „Кроазе“, възпитаници на школата по литература към Център за личностно развитие и творческа подкрепа – гр. Благоевград. Всички гости получиха платна на тема вода, изработени от децата в школа по рисуване „Престо“.

Отбелязването на празника по повод Световния ден на водата – 22 март продължи с учениците от III ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград.

Децата участваха  в интересни състезателни игри свързани с тазгодишното мото „Подземни води – да направим невидимото видимо“.

Празничната програма бе открита от г-жа Нели Гоцева-директор на дирекция „Планове и разрешителни с кратко приветствие, с което тя поздрави децата и даде началото на игрите.

Всички деца получиха грамоти, лакомства и подаръци.

В истински празник се превърна инициативата на БД ЗБР и за учениците от Първо ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Гоце Делчев. Децата от 4 клас взеха участие в подготвените тематични състезателни игри, като в края на събитието всяко едно от тях получи грамота и лакомства.

Подсигурени бяха и награди, както и информационни материали свързани с водите и тяхното опазване.

  • Галерия със снимки »тук«
  • Всички поздравителни адреси »тук«
  • Видиео клип от събитието »тук«