Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

Прогноза за времето в страната за 29 юни 2018 г.

Прогноза за времето в страната за 29 юни 2018 г.

През нощта в източните райони ще спре да вали и облачността временно ще се разкъса, докато в Западна и Централна България ще се задържи дъждовно, на места със значителни количества на валежа.

Утре облачността над страната ще е значителна, на много места ще има валежи от дъжд, но вече ще са с по-малки количества. На места в Източна и Централна Северна България след обяд ще има и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Остава сравнително хладно с максимални температури между 20° и 25°.

Прогноза за опасни и особено опасни явления 

На 29 юни 2018 г. НИМХ обявява първа степен (жълт код) за опасност от значителни валежи в областите Видин, Плевен, Перник, Кюстендил, Благоевград и Пловдив за значителни количества до 25-30 л/кв.м, а в областите Монтана, Враца, Ловеч, София-област, София-град и Пазарджик е обявена втора степен (оранжев код) за опасност от значителни валежи до 35-40 л/кв.м. В източната половина на Северна България също е обявен жълт код за значителни валежи, но там валежите ще са локални, а количествата ще са до 20 л/кв.м.