Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

Служители от БДЗБР се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“

Служители от БДЗБР се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“

Служителите на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) и техните деца днес взеха участие в най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно”, организирана от bTV Media Group под надслов „ГОТОВИ СМЕ!“.
Екипът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ допринесе със своето участие в инциативата, като избра да почисти терени около водни обекти в местността „Бистраците“ до река Струма, устието на река Четирка, както и около административната сграда на БДЗБР на територията на град Благоевград.
Местността „Бистраците“ е едно от най-посещаваните места за риболов, предпочитано от жителите на града. В рамките на два часа двадесет участника в инициативата събраха десет чувала с дребни битови отпадъци. Не липсваха и атрактивни находки, като дрехи и гуми.
Събраните отпадъци са предадени на Община Благоевград за депониране на депо. Чувалите и ръкавиците за участниците в акцията са осигурени от Министерство на околната среда и водите, основен партньор заедно с регионалните си структури в доброволческата инициатива на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“.