Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

С деца от Симитли БДЗБР отбеляза Деня на околната среда

С деца от Симитли БДЗБР отбеляза Деня на околната среда

С предизвикателство към децата от СУ „Свети Кирил и Методий“ в Симитли Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ отбеляза Деня на околната среда – 5 юни. „Свързване на хората с природата” бе темата на Световния ден на околната среда т. г., която призовава да излезем сред природата, да оценим нейната красота и значимост, и да защитим нашата обща планета Земя.

Децата демонстрираха знания за околната среда чрез изписването на конкретни правила и интересни мисли върху дървени табели. Най-добрите и атрактивни предложения бяха отличени и наградени индивидуално.

БДЗБР също се включи с табела, чийто основен надпис гласи: „Опазването на красивата ни природа и чистотата в парка зависи най-вече от добрата воля на всеки от нас!“. Идеята e хората да разберат, че отговорността за съхранението на чистотата на околната среда е всеобща и ние не трябва да го забравяме.

Едновременно с положените усилия за поддържането на реда в парка, децата се погрижиха и за пернатите му обитатели. Те изработиха временни хранилки за птици от отпадъчни материали и сложиха подходящи видове семена. Най-усърдната участничка получи подарък раница.

Инициативата на БДЗБР цели да предизвика у подрастващите интерес към околната среда и начините за нейното съхранение и опазване. (публикувано на 05.06.2017г.)