Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

С табели с правила и хранилки за птици БД „ЗБР“ ще отбележи Деня н околната среда

С табели с правила и хранилки за птици БД „ЗБР“ ще отбележи Деня н околната среда

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ ще отбележи по нетрадиционен начин  Деня на околната среда -5 юни 2017г. в  град Симитли, с любезното домакинство на Община Симитли.

В духа на мотото на празника  „Свързване на хората с природата” са предвидени мероприятия, които да насочат вниманието на подрастващите към грижата и отговорността за опазване на околната среда. Планирано е изработването на табели от естествени материали, на които учениците ще разпишат основните правила които трябва а спазваме, когато сме сред природата.  Най-интересните табели ще бъдат отличени с награди.

Ще бъдат направени и временни хранилки за птици, които ще се разположат на подходящи места в градския парк на гр. Симитли.

Световният ден на околната среда е събитие за всеки човек, навсякъде по света. От своето честване, за първи път през 1972 г. до сега, хората са организирали хиляди събития, от почистване на квартала и противодействие срещу престъпленията над дивата природа, до залесяване и възстановяване на съществуващи гори.

 

Брошура за Деня на околната среда 2017г. е налична тук.