Басейнова дирекция "Западнобеломорски район"

Oтбелязахме 22 март – Световния ден на водата!

С много настроение и игри отбелязахме 22 март – Световния ден на водата!
Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и Община Сандански организираха съвместно събитие под мотото „Вода за мир“.
Общата проява на открито, в парк „Свети Врач“, събра малки и големи и превърна деня в истински празник, където децата развихриха своя талант и рисуваха върху тениски и асфалт.
В истинска атракция се превърна и специалният противопожарен автомобил, осигурен от Държавно горско стопанство, Сандански, който демонстрира как се потушава горски пожар и децата имаха възможност за кратко да влязат в ролята на пожарникари.
Талантливите художници от Клуба по изобразително изкуство с ръководител Стоян Божкилов, от ЗПГ „Климент Тимирязев“ и ПГ „Яне Сандански“, чрез своите рисунки върху тениски показаха талант и отношение към природата и най-ценния ни ресурс – водата.
Екипа на Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция демонстрираха как можем да си засадим бобово растение в домашни условия.
Всички малчугани се забавляваха заедно като рисуваха по темата за опазването на водата и превърнаха алеята в цветно платно.
Празникът завърши с много усмивки и награди за всички, които бяха част от инициативата за отбелязване на Световния ден на водата – 22 март!

Снимки от събитието