Банкова сметка

Банкова сметка:
"Първа инвестиционна банка" АД IBAN - номера с банков код FINVBGSF и банкова сметка BG38FINV915031UB067343

Плащане чрез ПОС

Сигнали за корупция

Сигнали за корупция подавайте на телефон 073 894 103 или на ел. поща адрес bdblg@wabd.bg, както и към комисията за превенция и противодействие на корупцията.

БАВ обявява фотоконкурс на тема Няма нищо по-хубаво от дъждовното време

Заявете Вашето желание за участие до 6 януари 2019 г. на електронната поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Така може да станете част и от изложба в София

Екипът на Българска асоциация по водите (БАВ), вдъхновен от големия български писател Богомил Райнов, отново организира фотоконкурс. Избраната тема неслучайно е „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време". С нея се надяваме да привлечем вниманието на всички творци, които с помощта на своите фотоапарати са успели да интерпретират дъждовните истории на капки, капчуци, пръски, локви, дъги, чадъри... И да представим най-впечатляващата фотоизложба в София, посветена на дъжда.

Фотоконкурсът е част от традиционното събитие на БАВ - СЕДМИЦА НА ВОДАТА, по случай Световния ден на водата - 22 март. Той се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Уважаеми творци зад обектива, ако имате желание да вземете участие в нашия фотоконкурс изпратете ни Ваши авторски снимки, посветени на дъжда. Очакваме една, две или три от Вашите уникални работи, но не повече от три, за да успее журито да разгледа и се наслади на всички кандидатури. Изпратете ни ги в рамките на месец - до 24:00 часа на 6 януари 2019 г. (неделя), на електронната поща на конкурса: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 6 февруари 2019 г. всички снимки, одобрени за участие във фотоконкурса ще бъдат публикувани във facebook страницата на Българска асоциация по водите (БАВ). Там до полунощ на 12 февруари ще бъде възможно тяхното онлайн оценяване с „харесвания", което ще определи 10-те фаворита на публиката. Веднага след това петчленно жури, с председател представител на МОСВ, ще посочи още 40 фаворита в конкурса. Всички тези 50 впечатляващи кадъра ще станат част от необикновена фотоизложба в София и ще започнат да мерят сили за награди.

Само 5 от 50-те снимки, част от фотоизложбата ще бъдат обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); награда на онлайн публиката. На официална церемония, организирана от БАВ, авторите на най-харесваните кадри ще получат специални награди от МОСВ и ПУДООС.

Кратко обобщение за улеснение на кандидатите:

• Част от конкурса ще бъдат фотографии, свързани с обявената тема „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време" и изпратени на електронната поща на конкурса: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

• Част от конкурса ще бъдат снимки с високо качество, подходящо за печат на пана с размери 50*70 см

• Всеки участник има възможност да изпрати до три броя свои авторски снимки - цветни и/или черно-бели

• Всяка снимка (електронен файл) задължително трябва да бъде кратко и ясно именувана със заглавие и автор (пример: Мария Иванова-Дъждовна магия)

• Всеки участник заявява желание да се включи във фотоконкурса и се съгласява неговите лични данни и неговия личен труд (снимки) да бъдат ползвани за целите на фотоконкурса като доброволно предоставя: снимков материал, име и фамилия (ако има и артистичен псевдоним), електронен адрес, мобилен телефон, на електронната поща на конкурса

• Всеки автор на творба - част от фотоизложбата задължително удостоверява авторството на своя труд и отстъпва правото на ползването му от организаторите за целите на фотоконкурса с декларация по образец, на електронната поща на конкурса. *Ако снимка на участник с ненавършени 18 години стане част от изложбата, декларацията се подписва от родител или настойник.

• Заявката за участие във фотоконкурса е възможна до 6 януари 2019 г. (неделя) в 24:00 часа с изпращане на пълна информация за автора и авторски материал (снимки) само на електронната поща на конкурса: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

• Всички творби, одобрени за участие във фотоконкурса, ще бъдат публикувани на facebook страницата на Българска асоциация по водите (БАВ) за онлайн гласуване от 6 до 12 февруари 2019 г.

• Всички 50 творби, които ще станат част от фотоизложбата ще бъдат публикувани в сайта на Българска асоциация по водите (БАВ) и в сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ)

• Всички 50 творби за фотоизложбата ще бъдат разпечатани на хартия от копирни центрове „Мания Принт" - дългогодишен партньор на БАВ в събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА

Отпадането от конкурса е възможно при предоставяне на:

o некоректна и/или непълна информация за автора и/или неговата работа o снимки, които не отговарят на темата и/или на техническите изисквания

o  снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права o снимки с дати, копирайт, воден знак и др.; с обиден и/или нецензурен характер и т.н. o  информация за автора и снимки след 6 януари 2019 г.

o  информация за автора и снимки по различен начин от изпращане на писмо/а до електронната поща на конкурса: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

От Българска асоциация по водите Ви пожелаваме успех!

 

През месец май приключи Националният ученически конкурс „Посланици на здравето”. В реализирането на дейностите се включиха общо над 5 500 ученици, заедно с техните учители и родители от цялата страна, като проектите бяха насочени за превенция на рисковите за здравето фактори.
Конкурсът е по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България. 
Учениците заедно с техните учители, реализираха проекти в две подтеми: „Пръв бъди без пушене и алкохол ТИ!” и „Храни се здравословно и спортувай редовно!”. Конкурсът се реализира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. 
В проектите са реализирани интерактивни дейности за ограничаване на рисковите за здравето фактори, които включват: спортни прояви - състезания и турнири по футбол, баскетбол и др.; туристически и еко походи; ролеви игри; дебати и дискусии; сътрудничество и работа в екип между поколенията с цел запазване на българските традиции; разработени са сайтове и електронни книги за здравословен начин на живот и хранене, почистване на замърсени райони в различни населени места в страната и др. 
Общият брой проекти, които успяха да финализират успешно са 75, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас - 18 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 38 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 19 проекта.

Министерството на здравеопазването изразява благодарност към всички ученици, учители, ръководители на училища и граждани, участвали в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2017/2018 г.! 

Номинираните проекти са приложени в таблици по възрастови групи